Tisdag (unik rubrik, javisst!)

Hejhopp.

Orkade inte skriva något igår för som vanligt var jag enormt uppbokad av att göra...  eh...

*tänker*

ehhh...... ........ .....

.....

...

.



Gårdagens förnödenheter
Druvsocker citron
Grevé (varför är ost så dyrt?)
Julvört
Smör
Lättmjölk
Räksallad
Tunnbröd
Wienerkorv
Onyttigheter (nu vet jag att den här posten förföljer mig)

Totalsumma: 200+ *ryyys*



Om inte de sista posterna - onyttigheterna borträknat - förklarade sig själva, vilket de nog inte gjorde för med grund i en mycket liten, informell statistisk undersökning jag gjort är det inte en kotte i min klass eller Damen Intills klass (med undantag av en eller två pers) som vet vad en tunnbrödsrulle är så därför får jag väl förklara det här med för det tror jag inte att jag har gjort.

För att vara säker på att jag inte gjort det gjorde jag en annan mer rättvisande undersökning med metodiken Ctrl+F och vet nu säkert att jag inte gjort detta. Håll till godo för här kommer ett recept på en utmärkt kaloribomb, som enligt 08an inte alls är onyttig.

Tunnbrödsrulle
  • Tunnbröd (no kidding...)
  • Pulvermos (för riktigt mos tar sån tid att göra)
  • Ett par korvar
  • Räksallad
  • Ketchup
  • En stor kastrull
  • En liten kastrull
  • Tallrik eller tallrikar beroende på antalet potentiella glufsare
  • Kniv och gaffel eller knivar och gafflar, samma motivering som ovan
  • Ugnsfolie (valfritt)
  • Hushållspapper

Koka upp vatten i båda kastrullerna, men se till att korven simmar med i den stora. Siffran två är din bästa vän. Det går nämligen åt - om du inte har ätit på tvåtre dagar - precis två tunnbröd, två korvar och två portioner mos per person. Kan det bli enklare?

Det är en fördel om vattnet i den lilla kastrullen är i relation till mängden vatten du behöver för den mängd potatismos du sedan vill att det ska bli av det. Ta ett tunnbröd i taget och bre ena sidan med en massa äckligt smör, lägg det på en tallrik med den bredda sidan upp (vad trodde du?), bre ett till tunnbröd på samma vis och lägg så det överlappar det första litegrann. Påminn dig själv om att det äckliga smöret kommer smälta sen och inte smaka så illa som det annars gör. Upprepa proceduren om ni är flera hungriga i samma hushåll, förutsatt att dessa andra inte backat redan vid ingredienslistan. Räkna noga så att du slutligen står där med en tallrik med två tunnbröd per huvud, då är du på rätt spår.

Ta bort kastrullerna från spisen och tacka en högre makt för att det inte kokade över. Är du ateist, tacka Lucy. Häll potatispulver i den lilla kastrullen och vispa runt tills den blivit sådär lagom krämig som du vill ha den. Plocka ut korven ur röran, släng potatismoset du gjort i korvvattnet och gör mos av vattnet i den lilla kastrullen istället. Titta först lite dumt på den lilla kastrullen och passa på att säga några väl valda ord om ditt intellekt. Är du inte så nogräknad, behåll korvvattenmoset. Lägg allt moset mitt på tunnbröden, släng dit ett par korvar och ös på med ketchup över alltihop tills det ser riktigt osmakligt ut. Avsluta kreationen med några slevar räksallad. Vik ihop tunnbröden runt röran så det ser lite mer ätligt ut och tryck ihop alltsamman. Servera!

OBS! Om din familj även innefattar ett hungrigt barn, vira lite ugnsfolie runt tunnbrödsrullen så ungen får kämpa för att komma åt sitt foder och inte hinner tappa allt på golvet förrän du stoppat katastrofen. Om du undrar vad du ska med hushållspappret till, så kommer du upptäcka det så snart du börjat äta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0