Dagens fråga, crabfishomelett

Dagens fråga: Vad gör man när man varken har mjölk eller skinka, men rätt gott om ägg och lite surimi?
Dagens svar: En ostomelett med surimi. Males recept har blivit en sådan succé med sådär fyra-fem läsare, så nu måste jag ju bara delge er även detta.

Receptet räcker till två personer, alternativt en mycket hungrig person.

  • 100g crabfish - den vanligaste varianten av surimi här i väst
  • 8 ägg
  • En halvliter vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Ost
  • Steksmör
  • Spis
  • Stekpanna
  • Stekspade
  • Gaffel
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Osthyvel
  • Plåster
Planera att låta crabfishen ligga framme en halvtimme att tina, så att den i alla fall får sig några minuter. Dela den sen i lagom stora bitar på skärbrädan. Lagom är ungefär en halv kubikcentimeter, eller större om du är stor i käften. Ta bort plasten från de små bitarna och släng den, eftersom du glömde göra det innan du började skära. Hyvla en 10-12 skivor ost och släng i en hög. Ta bort paraffinet från ostskivorna. Ös upp fyra deciliter vatten i en bunke och knäck i fyra ägg, vispa runt med en gaffel. Släng lite fett i stekpannan, starta plattan, ställ dit stekpannan och iaktta när fettet smälter. Häll nästan i smeten. Ångra dig när du inser att du tog tre och en halv deciliter vatten för mycket. Glöm inte att stänga av plattan medan du skäller på dig själv.

Häll ut smeten, den som du så fint blandat ihop så det inte går att rädda någonting av. Blanda fyra nya ägg, den här gången med fyra matskedar vatten. Häll det i stekpannan snabbt som sjutton så du inte måste ha i nytt fett. Låt det ligga och simma runt på medelvärme (om du höjer kommer du med 100 procents säkerhet bränna alltsamman) och roa dig åt att göra roliga mönster i röran med dina crabfishbitar. Täck sedan alltsamman med en massa ost. Vänta tills du kan vicka stekpannan utan att det rinner halvljummen äggsmet över kanterna. Vid det laget är din omelett klar och du kan försiktigt vika den dubbel i stekpannan på ett riktigt proffsigt sätt och knuffa ner den på din tallrik. Ät.

Täck över toppen i kompostpåsen med hushållspapper. Gläd dig åt att det säkert inte är någon som märker att där ligger åtta äggskal istället för fyra under pappret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0