Dagens fråga, crabfishomelett
Dagens fråga: Vad gör man när man varken har mjölk eller skinka, men rätt gott om ägg och lite surimi?
Dagens svar: En ostomelett med surimi. Males recept har blivit en sådan succé med sådär fyra-fem läsare, så nu måste jag ju bara delge er även detta.
Receptet räcker till två personer, alternativt en mycket hungrig person.
Häll ut smeten, den som du så fint blandat ihop så det inte går att rädda någonting av. Blanda fyra nya ägg, den här gången med fyra matskedar vatten. Häll det i stekpannan snabbt som sjutton så du inte måste ha i nytt fett. Låt det ligga och simma runt på medelvärme (om du höjer kommer du med 100 procents säkerhet bränna alltsamman) och roa dig åt att göra roliga mönster i röran med dina crabfishbitar. Täck sedan alltsamman med en massa ost. Vänta tills du kan vicka stekpannan utan att det rinner halvljummen äggsmet över kanterna. Vid det laget är din omelett klar och du kan försiktigt vika den dubbel i stekpannan på ett riktigt proffsigt sätt och knuffa ner den på din tallrik. Ät.
Täck över toppen i kompostpåsen med hushållspapper. Gläd dig åt att det säkert inte är någon som märker att där ligger åtta äggskal istället för fyra under pappret.
Dagens svar: En ostomelett med surimi. Males recept har blivit en sådan succé med sådär fyra-fem läsare, så nu måste jag ju bara delge er även detta.
Receptet räcker till två personer, alternativt en mycket hungrig person.
- 100g crabfish - den vanligaste varianten av surimi här i väst
- 8 ägg
- En halvliter vatten
- Salt
- Peppar
- Ost
- Steksmör
- Spis
- Stekpanna
- Stekspade
- Gaffel
- Skärbräda
- Kniv
- Osthyvel
- Plåster
Häll ut smeten, den som du så fint blandat ihop så det inte går att rädda någonting av. Blanda fyra nya ägg, den här gången med fyra matskedar vatten. Häll det i stekpannan snabbt som sjutton så du inte måste ha i nytt fett. Låt det ligga och simma runt på medelvärme (om du höjer kommer du med 100 procents säkerhet bränna alltsamman) och roa dig åt att göra roliga mönster i röran med dina crabfishbitar. Täck sedan alltsamman med en massa ost. Vänta tills du kan vicka stekpannan utan att det rinner halvljummen äggsmet över kanterna. Vid det laget är din omelett klar och du kan försiktigt vika den dubbel i stekpannan på ett riktigt proffsigt sätt och knuffa ner den på din tallrik. Ät.
Täck över toppen i kompostpåsen med hushållspapper. Gläd dig åt att det säkert inte är någon som märker att där ligger åtta äggskal istället för fyra under pappret.
Kommentarer
Trackback