Pasta med crabfishsås

Males favoritsås till pasta är tveklöst den innehållande huvudingrediens crabfish. Detta är något hon bara måste föreviga, därför följer här ett komplett recept:

  • Ett paket crabfish, även kallad surimi
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk mjöl
  • Pasta
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Fungerande spis
  • Grytunderlägg
  • En stor och en liten kastrull
  • En stor kniv
  • Skärbräda
  • Två skedar
  • En visp
  • En gaffel
  • Ljudbok
  • En nypa tålamod
Låt crabfishen ligga framme ett slag och tina, förslagsvis på skärbrädan.

Häll upp vatten i den stora kastrullen enligt anvisningar på pastaförpackningen. Eller på en höft. Släng i lite salt. Ställ på den där medelstora plattan på spisen. Värm vattnet. Ös i matlagningsgrädden i den lilla kastrullen. Vispa sedan ner mjölet, om du är en duktig kock undviker du också att göra klumpar av det. Om du inte har tillräckligt med grädde kan du ersätta resten med mjölk. Glöm då inte att slänga i en extra matsked mjöl. Annars kommer crabfishen börja simma i sörjan. Klappa dig själv på axeln.

Dela nu crabfishfingrarna i bitar med kniven, förslagsvis på skärbrädan, ungefär en halv centimeter tjocka. Dela dem sedan igen några gånger. När de ser sådär lagom aptitretande ut slänger du dem också i kastrullen. Överge vispen och blanda runt alltsamman med en sked. Om du inte lät crabfishen tina något innan, starta ljudboken och glöm inte att man kan avbryta det kniviga arbetet för att gå på toaletten en gång i timmen.

Avbryt snabbt som sjutton alltsamman och dra bort den stora kastrullen från plattan. Pusta ut när du inser att jag varnade dig precis innan det kokade över. Sänk plattan lite, förslagsvisfrån 9 till 6-7, och häll i pasta enligt anvisningar på pastaförpackningen. Rör om med den andra skeden. Skit i att ta tiden. Ta bort vispen från den lilla plattan. Ställ den lilla kastrullen på den lilla plattan. Starta den lilla plattan på medelvärme. Kom på att du tittade bort en sekund för länge, sänk plattan och lid över att du just brände vid botten av sörjan. Rör runt med skeden för att dölja ditt misstag.  Påminn dig själv ofta om att du inte vill ha sushi, så du inte råkar stänga av plattan.

Intala dig att du nog kokat pastan länge nog nu. Ta bort den stora kastrullen, stäng av plattan den stod på, häll av vattnet i slasken på ett ungefär. Vem behöver durkslag? Ställ den stora kastrullen som nu ungefär inte längre innehåller något vatten på ett grytunderlägg. Släng pastan som du tappade i slasken.

Rädda såsen från att brännas vid igen genom att ta bort den från den lilla plattan. Stäng av  den lilla plattan, och den andra som du glömde stänga av. Krydda på en höft med salt och peppar. Rör om med skeden. Stäng av plattorna. Flytta den lilla kastrullen till det andra grytunderlägget. Flytta över lite av sörjan i den stora kastrullen, den som ska innehålla pasta och ungefär inget vatten. Om den inte gör det har du råkat slänga all pasta och måste koka ny. Ät. Fyll på med mer sås allteftersom.

Vill du lyxa till det så kan du använda en riktig skål att blanda pasta och sås i.

Stäng av plattorna.




OBS -rekommenderat intag max 2 ggr per vecka. Överdriven konsumtion är ej hälsosamt för smaklökarna.

Crabfish, tack wiki
Crabfish, en sorts surimi. Fisk som smakar skaldjur.
Massan de görs på kan också användas för att göra till exempel bullar, korv och puddingar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0