Det blev det!
Recept - Köttfärsfylld squash a la Male & Damen Intill
4 portioner, cirka 50 minuter
2 medelstora squash
300-400 g bland- eller nötfärs
1 gullök
3 pressade vitlöksklyftor
1 brk champinjoner
1 ägg
1,5-2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Salt och peppar
Matolja
Man tager sig en sambo.
Starta ugnen på 225 grader.
Placera sambon med skärbräda, kniv och gullök långt ifrån Dig så att endast sambon drabbas av tårkanalsparty. Utrusta Dig själv med en sked och en rejäl köttyxa och gå sedan lös på squashen med allt Du har. Huvudsaken är att Du i slutändan har åstadkommit en hög med squashmos utan att den innehåller alltför mycket kärnor eller skalbitar. Lämna gärna en halv centimeter squash i skalet eftersom det är roligt att skrapa loss den med en sked när man väl äter.
Bred lite matolja i de urgröpta squashen, salta litegrann och placera dem därefter upp-och-ner på en bakplåtspappersförsedd ugnsplåt. Låt stå i ugnen ungefär femton minuter.
Utmana sambon i vem som först kan blanda ihop alla ingredienser i en skål. Småle för Dig själv medan sambon blandar löken, squashen, köttfärsen, vitlöken, ägget, champinjonerna och matlagningsgrädden. Avsluta med att artigt be sambon krydda röran. Oroa Dig inte, sambon kommer inte våga smaka av eftersom det är rå köttfärs i röran, så Du kan alltid skylla på sambon om slutresultatet känns lite fegt kryddat.
Ta ut squashen ur ugnen och låt Din sambo försiktigt vända på dem med en sked så Du inte bränner Dig. Fyll därefter squashen med röran Din sambo så snällt blandade och avsluta med att strö över riven ost. Stoppa in mästerverket i ugnen i cirka 30 minuter.
Klappa snällt Din pessimistiska sambo och intala Dig själv att sambon snart kommer att sluka maten med hull och hår.
Servera med exempelvis ris och sallad.

Mums, erkände sambon.
4 portioner, cirka 50 minuter
2 medelstora squash
300-400 g bland- eller nötfärs
1 gullök
3 pressade vitlöksklyftor
1 brk champinjoner
1 ägg
1,5-2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Salt och peppar
Matolja
Man tager sig en sambo.
Starta ugnen på 225 grader.
Placera sambon med skärbräda, kniv och gullök långt ifrån Dig så att endast sambon drabbas av tårkanalsparty. Utrusta Dig själv med en sked och en rejäl köttyxa och gå sedan lös på squashen med allt Du har. Huvudsaken är att Du i slutändan har åstadkommit en hög med squashmos utan att den innehåller alltför mycket kärnor eller skalbitar. Lämna gärna en halv centimeter squash i skalet eftersom det är roligt att skrapa loss den med en sked när man väl äter.
Bred lite matolja i de urgröpta squashen, salta litegrann och placera dem därefter upp-och-ner på en bakplåtspappersförsedd ugnsplåt. Låt stå i ugnen ungefär femton minuter.
Utmana sambon i vem som först kan blanda ihop alla ingredienser i en skål. Småle för Dig själv medan sambon blandar löken, squashen, köttfärsen, vitlöken, ägget, champinjonerna och matlagningsgrädden. Avsluta med att artigt be sambon krydda röran. Oroa Dig inte, sambon kommer inte våga smaka av eftersom det är rå köttfärs i röran, så Du kan alltid skylla på sambon om slutresultatet känns lite fegt kryddat.
Ta ut squashen ur ugnen och låt Din sambo försiktigt vända på dem med en sked så Du inte bränner Dig. Fyll därefter squashen med röran Din sambo så snällt blandade och avsluta med att strö över riven ost. Stoppa in mästerverket i ugnen i cirka 30 minuter.
Klappa snällt Din pessimistiska sambo och intala Dig själv att sambon snart kommer att sluka maten med hull och hår.
Servera med exempelvis ris och sallad.

Mums, erkände sambon.
Kommentarer
Postat av: Mamsen
Hoppas det smakade bra. Glömde jag säga att ni skulle steka köttfärs och lök innan ni blandar allt?
Postat av: Syrran
Hahahaha hade ni stekt det hade ni kunnat smaka av :o) Jag ska nog testa detta någon dag.
Trackback