Tortillawrap med kycklingfilé och skum sås
Vi diskuterar rubrikval.
Damen Intill: "Male kan hon med"!
Male: Näe, den har vi ju använd så många gånger innan... känner du inte hur kreativiteeeten flöööödar?
Damen Intill: Nä, men jag känner mig lite illamående!

Damen Intill: "Male kan hon med"!
Male: Näe, den har vi ju använd så många gånger innan... känner du inte hur kreativiteeeten flöööödar?
Damen Intill: Nä, men jag känner mig lite illamående!

Bortsett från att Damen vill namnge sina framtida barn till Iris och Ture så är hon i övrigt någorlunda normalt funtad och därför kan vi nog anta att hennes positiva omdöme om Males matnyttiga tilltag denna vecka är något sånär tillförlitligt.
Male svängde nämligen ihop kvällsmat själv - ja, hon kan det! - enligt ett recept från Moder, så håll tillgodo:
Tortillawrap med kylling och skum sås
Tina kycklingfilén några timmar innan planerad tillagning. Leta upp ett stekjärn - om du inte kan finna ett kan du sluta läsa redan här. Klicka i lite smör, starta en spisplatta och sätt dit stekpannan. Lyft upp stekpannan igen och sätt den på rätt platta. Smält smöret, sänk värmen till 4-5 och lägg i kycklingfilén. Du behöver inte skiva den eftersom den kommer hinna steka klart under tiden du förbereder alla andra ingredienser.
Släng de yttersta bladen av salladen och, om den är köpt på Willys, be en stilla bön om att den inte hunnit vissna. Riv loss, skölj och riv sönder några salladsblad. Lägg dem på ett fat. Vänd kycklingfilén. Skölj och skiva tomaten tunt. Lägg den på ett fat. Vänd kycklingfilén. Skala och skiva rödlöken tunt. Torka bort tårarna. Skiva färdigt rödlöken. Lägg den på ett fat. Vänd kycklingfilén. Ta fram en skål, sked och måttsats. Mät upp majonnäsen och ploppa ner den i skålen. Vänd kycklingfilén. Mät upp sweet chili-såsen och häll ner den i skålen. Vänd kycklingfilén. Mät upp curryn. Ta lite mindre än rekommenderat eftersom du inte litar på receptskribenten. Kasta ner det i skålen. Vänd kycklingfilén. Blanda alla ingredienser i skålen med skeden och smaka av. Det smakar lite mesigt, så mät upp ungefär den mängd curry som du tog bort eftersom du lärt dig att receptskribenter aldrig har fel. Kasta ner det i skålen. Vänd kycklingfilén. Blanda alla ingredienser i skålen med skeden och smaka av. Vänd kycklingfilén.
Ta av kycklingfilén från spisen och skär i den för att se om den är färdig. Kom på att du glömt krydda den. Glöm bort det igen. Skiva den tunt och lägg den på ett fat.
Ta fram två tallrikar och lägg ett tortillabröd på varje. Bred på ett tunt lager av den skumma såsen med en kniv och släng på alla ingredienser i mitten av brödet, inklusive kycklingfilén. Klicka på resten av den skumma såsen ovanpå alltsamman och vik ihop.
Kom på att du glömt krydda kycklingfilén. Krydda så gott det går med salt och peppar.
Servera dig och din sambo.
Ät.
Det luktar bränt.
Stäng av spisplattan.
Male svängde nämligen ihop kvällsmat själv - ja, hon kan det! - enligt ett recept från Moder, så håll tillgodo:
Tortillawrap med kylling och skum sås
- 2 tortillabröd
- 1 salladshuvud
- 1 tomat
- 1 liten rödlök
- 1 kycklingfilé
- 1-2 msk steksmör
- 4 msk lättmajonnäs
- 2 msk sweet chili-sås
- 1 tsk curry
- 1 sambo
- salt
- peppar
Tina kycklingfilén några timmar innan planerad tillagning. Leta upp ett stekjärn - om du inte kan finna ett kan du sluta läsa redan här. Klicka i lite smör, starta en spisplatta och sätt dit stekpannan. Lyft upp stekpannan igen och sätt den på rätt platta. Smält smöret, sänk värmen till 4-5 och lägg i kycklingfilén. Du behöver inte skiva den eftersom den kommer hinna steka klart under tiden du förbereder alla andra ingredienser.
Släng de yttersta bladen av salladen och, om den är köpt på Willys, be en stilla bön om att den inte hunnit vissna. Riv loss, skölj och riv sönder några salladsblad. Lägg dem på ett fat. Vänd kycklingfilén. Skölj och skiva tomaten tunt. Lägg den på ett fat. Vänd kycklingfilén. Skala och skiva rödlöken tunt. Torka bort tårarna. Skiva färdigt rödlöken. Lägg den på ett fat. Vänd kycklingfilén. Ta fram en skål, sked och måttsats. Mät upp majonnäsen och ploppa ner den i skålen. Vänd kycklingfilén. Mät upp sweet chili-såsen och häll ner den i skålen. Vänd kycklingfilén. Mät upp curryn. Ta lite mindre än rekommenderat eftersom du inte litar på receptskribenten. Kasta ner det i skålen. Vänd kycklingfilén. Blanda alla ingredienser i skålen med skeden och smaka av. Det smakar lite mesigt, så mät upp ungefär den mängd curry som du tog bort eftersom du lärt dig att receptskribenter aldrig har fel. Kasta ner det i skålen. Vänd kycklingfilén. Blanda alla ingredienser i skålen med skeden och smaka av. Vänd kycklingfilén.
Ta av kycklingfilén från spisen och skär i den för att se om den är färdig. Kom på att du glömt krydda den. Glöm bort det igen. Skiva den tunt och lägg den på ett fat.
Ta fram två tallrikar och lägg ett tortillabröd på varje. Bred på ett tunt lager av den skumma såsen med en kniv och släng på alla ingredienser i mitten av brödet, inklusive kycklingfilén. Klicka på resten av den skumma såsen ovanpå alltsamman och vik ihop.
Kom på att du glömt krydda kycklingfilén. Krydda så gott det går med salt och peppar.
Servera dig och din sambo.
Ät.
Det luktar bränt.
Stäng av spisplattan.

Kommentarer
Postat av: Mamsen
Duktig tös! Men historien förtäljer inte om ni tyckte om maten...
Postat av: Mamsen
Ok - har fattat nu att ni tyckte om maten. Det är väl jag som inte är läskunnig!
Postat av: Puritey
Att ni blir mätta av varsitt tortillabröd, pojken och jag behöver minst 3-4 st.
Trackback